SUMBAS KAYMAKAMI ORHAN AKTÜRK, YEŞİLYAYLA KÖYÜNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

0
178

Sumbas Kaymakamı Orhan Aktürk, Yeşilyayla Köyünü ziyaret ederek, köyde incelemelerde bulundu.
Köy girişinde Köy Muhtarı Yusuf Fındık tarafından karşılanan Aktürk, köyün sorunları hakkında Muhtar Yusuf Fındık’tan bilgiler aldı.
Kaymakam Orhan Aktürk ise son yıllarda KÖYDES projesi ile köylerin altyapı sorunlarının büyük oran da giderildiğini, insanlarımızın daha iyi hizmetlere layık olduğunu belirten Kaymakam Aktürk, 2011 Yılında da eksik kalan hizmetlerin tamamlanacağını belirterek, yolsuz ve susuz köy bırakılmayacağını dile getirdi.
Yeşilyayla Köyümüzün bozulan yollarının da yeniden elden geçirilmesi için gerekli yerlerle görüşmelerimiz devam ediyor. Dedi.
Köyde inşaatı sürdürülen çok amaçlı köy konağında da incelemelerde bulunan Kaymakam
Aktürk, binanın biran önce tamamlanarak anasınıfı ihtiyacı olan İlköğretim okuluna anasınıfı olarak kazandıracaklarını söyledi.
Köy Muhtarı Yusuf Fındık, Yeşilyayla Köyünün fiziki olarak çok dağınık ve dağlık bir yapıya sahip olduğunu, köylerinin 11 mahalleden oluştuğunu ve 1.250 civarında nüfusunun bulunduğunu, bu haliyle köylerine hizmetin çok zor olduğunu, buna rağmen hiç içme suyu bulunmayan köye 30 km.den içme suyu getirildiğini ve 2010 yılında 55 km.lik şebeke döşendiğini, bu sayede içme suyu sıkıntısının büyük oranda çözüldüğünü, şebekenin yeni olmasından dolayı ufak tefek arızaların oluştuğunu, onun da kendi imkanları ile çözüldüğünü söyleyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Yeşilyayla Köyü ziyaretine İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Kırpık ve Milli Eğitim Şube Müdürü Cengiz Akdağ katıldı.