UYUŞTURUCU TACİRLERİ TUTUKLANDI

0
160

Kadirli’de geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonda uyuşturucu madde ticareti yapan torbacı olarak tabir edilen 7 kişiden 5’i tutuklandı. Ayrıca operasyonda uyuşturucu bulundurmak ve kullanmaktan 14 kişi göz altına alınırken yaklaşık  1 kg esrar maddesi de ele geçirildi.


Edinilen bilgiye göre Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, kent genelinde son bir ayda Doğu ve Güneydoğu illerinden temin ettikleri uyuşturucuyu tek kullanımlık küçük paketler halinde hazırlayarak satışa sunan kişilere yönelik operasyon düzenledi.
Torbacı olarak tabir edilen ve bu işi münferit olarak yürüttükleri tespit edilen sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda A.B., M.T. T.E. V.D. E.H., H.Ç. ve N.Y’ye ait evlere operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda 1 Kg satışa hazır esrar maddesi ile 3 Av tüfeği, 1 tabanca ile 1 kurusu ile bu silahlara ait mermi ve fişekler ele geçirildi.
Olayla ilgili olarak emniyetteki işlemelerinin ardından mahkemeye sevk edilen A.B., M.T., T.E., V.D. ve E.H. tutuklanırken H.Ç. ve N.Y. tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.
Ayrıca torbacılara yönelik yapılan operasyonda uyuşturucu bulunduran ve kullandığı iddia edilen 14 kişinin de göz altına alındığı ve ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı ileri sürüldü.

OSMANİYE’DE TORBACILARA DARBE
Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, kent genelinde son bir ayda Doğu ve Güneydoğu illerinden temin ettikleri uyuşturucuyu tek kullanımlık küçük paketler halinde hazırlayarak satışa sunan kişilere yönelik operasyon düzenledi.
“Torbacı” tabir edilen ve bu işi münferit olarak yürüttükleri tespit edilen sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirilen 16 ayrı operasyonda 35 kişi gözaltına alındı.
Zanlıların üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramada 4 ruhsatsız av tüfeği, 1 ruhsatsız tabanca, 1 kurusıkı tabanca, 24 kilogram satışa hazır vaziyette esrar ile 30 gram eroin ele geçirildi.
Emniyetteki işlemlerin ardından “Uyuşturucu madde ticareti yapmak ve nakletmek, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ile 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçlarından adliyeye sevk edilen zanlılardan 30’u çıkarıldığı mahkemece tutuklandı; 5 zanlı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.