Tarım

SUMBAS'TA BAHÇE KONTROLLERİ DEVAM EDİYOR

Kadirli Eskimez Sigorta - Eskimez Vinç Kadirli Eskimez Sigorta - Eskimez Vinç

Sumbas’da hurma ve zeytin bahçelerinde incelemeler devam ediyor.
Alınan bilgiye göre, Adana Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Sumbas Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce İlçeye bağlı Gafarlı Köyünde hurma, Köseli Köyünde ise zeytin bahçelerinde incelemeler yapıldı. Üreticiler, hurma ve zeytinde görülen hastalıklar hakkında bilgilendirildiler.
Tarım İlçe Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, hurma üretimi bakımından bölgede önemli yere sahip olan ve bin dekarın üzerinde hurma üretimi yapılan ve bugünlerde hasadına başlanan İlçenin Gafarlı Köyündeki üreticilerin ürünlerinin daha kaliteli olmasını sağlamak amacıyla, Adana Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Dr. Ercan Canıhoş ve Dr. Serap Toker Demiray ile Sumbas Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Özkale ve Ziraat Mühendisi Şeref Eğritaş ile İlçe Müdürlüğü teknik elemanları, üreticilerin sorunlarını yerinde incelemek ve üreticileri bilgilendirmek üzere ilkönce Gafarlı Köyüne gittiler.
Bahçelerde yapılan incelemelerde, köylü vatandaşlarla Temmuz ayı içerisinde yapılan bilgilendirme toplantısında ele alınan “yaprak lekesi hastalığı” hakkında üreticilerin ne şekilde bir mücadele yaptıkları konusunda üreticilerden bilgiler aldılar. Üreticilerin daha önce yapılan toplantıda verilen bilgilerden azami derecede faydalandıklarının görüldüğünü belirten yetkililer, üreticilerin bilinçlendirilmesi bakımından incelemelerin ve bilgilendirme toplantılarına devam edileceğini vurguladılar.
Daha sonra Köseli Köyü Gençaliler Mahallesine geçen yetkililer burada da; zeytin bahçelerinde incelemelerde bulundular. Zeytinde görülen ve üreticiler arasında “Yanıkara” olarak tabir edilen “meyve çürüklüğü” hastalığı hakkında çiftçilere bilgiler verdiler.
İncelemeler sonunda, Adana Zirai Mücadele Enstitüsünde incelenmek üzere, bahçelerden meyve numuneleri alındı. Yapılacak inceleme ve tahlil sonucuna göre bahçelerde gerekli biyolojik ve zirai ilaçlama işlemlerinin önümüzdeki yıl başlatılacağını söylediler. Enstitü yetkilileri Kozan İlçesinde bir yıldır mücadele işlemlerinin sürdürüldüğünü, Sumbas’ta da üreticilerin daha kaliteli meyve alabilmeleri amacıyla bilimsel mücadele yöntemlerinin öğretilmesi amacıyla gezi ve incelemelere devam edileceğini dile getirdiler. Menderes Özat
 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu