Gündem

KADİRLİ 20 EKİMDE KAN BAĞIŞINDA BULUŞUYOR

Kadirli Kaymakamlığının öncülüğünde Kadirli belediyesi ve diğer kurumların siyasi partilerin ve Sivil Toplum Örgütlerinin desteklediği Kan bağışı kampanyası  20 ekim Cuma günü saat 10.oo-18 arası Kadirli kaymakamlığı önünde yapılacak.
Sabah saat 10:00’da başlayacak Kampanya gün boyu devam ederek saat 18.00 de sona erecek.
Kampanyayla ilgili konuşan  Kızılay Kadirli Şube başkanı Zafer Biçer “Kan bağışı sağlık açısından çok faydalıdır, kan veren kişinin kanı tazelenir. Kızılay olarak vatandaşımıza lazım olan kanı emanet alıyoruz ihtiyaç sahiplerine en sağlık şartlar altında göndermeye çalışıyoruz. Kızılayımız zaten belirli günlerde üçgen parka ve çeşitli kurumlarda kan bağışı kabul ediyor. 20 Ekim Cuma günü Kadirli Kaymakamlığı, Kadirli belediyesi ve STK larımızın öncülüğünde Kaymakamlık önünde kan bağışı kampanyası düzenleyeceğiz.  Kan verin Can verin diyerek tüm hemşehrilerimizi kan bağışı kampanyasına bekliyoruz” dedi
Zafer Biçer ayrıca desteklerinden dolayı Kadirli Kaymakamı Tamer Orhan’a, Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan’a, Kurum yönetilerine ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.
Kadirli Andırın Gelişim Platformu Başkanı Kadir İslamoğlu’da Kan vermenin önemine değinerek “Kan bağışı yapmak, kısa bir zaman alır ancak karşılığında bir insanın hayatını kurtarabilirsiniz. Her yıl binlerce vatandaşımız ya bir kaza ya da bir hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Kan vermek sosyal bir sorumluluktur. Ayrıca kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır. Sağlıklı herkesin kan bağışında bulunması bir gereklilik, bir zorunluluk diye düşünüyoruz, çünkü verilecek kan bir hayat kurtaracaktır, sivil toplum olarak Kızılayın yanındayız” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu