İL EMNİYET MÜDÜRÜ CEREN’DEN ÖNEMLİ ZİYARET
Osmaniye il Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Kadirli İlçe Emniyet Müdürü Andaç Çelebi’yi makamında ziyaret ederek, önemli açıklamalarda bulundu.
Ceren, ziyareti ile ilgili olarak yaptığı konuşmada, 12 Haziran Genel seçimlerinin, Osmaniye ve ilçelerinde olumsuz bir durum yaşanmasına meydan verilmeden başarılı bir şekilde atlatıldığını ve bu başarıda emniyet çalışanlarının emeğinin büyük olduğunu söyledi.
Bu kapsamda, Kadirli İlçe Emniyet Müdürü Andaç Çelebi ve değerli emniyet çalışanlarına gayretli ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Ceren, bu konuyla ilgili emniyet çalışanlarının ödüllendirilmesi yönünde Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvurduklarını ifade etti.
-CEREN’DEN MOTOSİKLET VE ELEKTRİKLİ BİSİKLET SÜRÜCÜLERİNE UYARI
Osmaniye İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, bir süre önce çıkartılan yönetmeliğe göre, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan yönetmelikle elektrikli bisiklet sürücülerine ehliyet ve kask zorunluluğu getirildiğini hatırlattı.
Ceren, en kısa zamanda Osmaniye ve ilçelerinde bu yönde bir çalışma yapılacağını, yönetmelikte ehliyetsiz veya kasksız yakalanan motosiklet ile elektrikli bisiklet sürücülerine ceza kesilmesinin istendiğini belirterek, şunları kaydetti:
“Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 15 Nisan günü yayınladığı yönetmelikte, “Hızı 25 km/saat üzeri ve gücü 250 W üzeri elektrikli bisikletler ile hızı 25 km/saat altı ve gücü 25 W altı elektrikli bisiklet sürücülerinin ‘A1’ sürücü belgesi sahibi olmaları, koruyucu başlık takmaları zorunlu olup, ‘A1’ sürücü belgesi bulunmadan bu tür araçları kullananların 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 36. maddesinde, ‘Motorlu araçların, sürücü belgesi sahibi olmayan kişiler tarafından karayollarında sürülmesi ve sürülmesine izin verilmesi yasaktır’ hükmü doğrultusunda cezai işlem yapılacaktır. Koruyucu başlık takmayanların ise 78. maddeye göre cezai işlem uygulanacak”
Yönetmelikte ayrıca 15 yaş üstü elektrik bisiklet sürücülerinin A1 sürücü belgesi alma zorunlu olduğu 15 yaşından küçük çocukların bu araçları karayollarında kullanması halinde 5326 sayılı kabahatler kanununa göre işlem yapılacağı açıklanırken, Emniyet yetkilileri ehliyeti olmayan elektrikli bisiklet sürücülerini ehliyet alıncaya kadar bu tür araçların kullanmaması konusunda uyarıda bulundu. Menderes Özat-Efendi Erkayıran