23 YILLIK AŞÇIDAN KADİRLİ YEMEKLERİ KİTABI
Buzpınar Yemekçilikte usta olarak görev yapan Mustafa Arım yemek kitabını okurlarıyla buluşturmak için gün sayıyor.
23 yıllık aşçı Mustafa Arım Kadirli yöresel yemekleriyle ilgili bir kitap hazırlıyor.
23 yıllık yemekçilik hayatının son on yılını aşçıbaşı olarak geçirdiğini söyleyen Mustafa Arım , çocukluğundan bu yana yemek yapmayı çok sevdiğini söyleyerek :’’ bu sevgi beni aşçıbaşılığa kadar getirdi. Yurt içinde ve yurt dışında bir çok yerde aşçılık yaparak insanlara hizmet ettim. Yurt dışındaki çalıştığım yerlerde Kadirli kültürüne ait bir çok yemeği insanlara sunarak tanıttım. Yöremiz yemek kültürü olarak çok zengin. Çünkü burada yılın dört mevsiminde aradığınız her şeyi bulabiliyor ve yetiştirebiliyorsunuz. Bereketli Çukurova toprakları üzerinde yetişen her ürünün ayrı bir yemeği var. Çeşitin bol olması yörenin verimli topraklara ve ılıman bir iklime sahip olmasından kaynaklanıyor. Benim, çevrede yaptığım araştırma en az 150 çeşit Kadirli’ye özgü yemek olduğunu ortaya çıkardı.
Bildiğim bu yemeklerin tarifini, diğer çevreden derlediğim yemek tarifleriyle birleştirip bir kitap halinde Kadirli halkına sunmak istiyorum’’ dedi.
Önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak yemek kitabının Kadirli’ye özgü unutulmuş yada unutulmaya yüz tutmuş yemek tariflerinin hatırlanması ve unutulmaması açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Arım; ‘’Ancak böylelikle aşçılık görevimi yerine getirmiş olabilirim diye düşünüyorum’’ dedi.