TURGAY UZUN, CEVDETİYE GEÇİCİ BARINMA MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

0
430

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi’ne Ziyarette Bulundu

Geçici Barınma Merkezi hakkında İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Erbaş’tan bilgi alan OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Suriye’de yaşanan insanlık dramının mağdurlarına devletimizin ve bütün kamu görevlilerinin gösterdiği insani yaklaşım ve fedakârlığın önemine değinerek Cevdetiye Geçici Barınma Merkezinde koruma statüsünde yaşayan sığınmacı aileler ve çocukları için üniversite olarak yapılabilecek sosyal destek projelerine yoğunlaştıklarından ve bu yöndeki çalışmaların devam edeceğinden bahsetti.

        OKÜ kulüplerinden Genç-İz Kulübü ile Sosyal Hizmet Kulübü öncülüğünde Osmaniye Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun da katkılarıyla hazırlanan bir dizi yardım malzemesi Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi’nde yaşayan ihtiyaç sahibi aileler ve çocuklara dağıtıldı.

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, ihtiyaç sahibi aileleri evlerinde tek tek ziyaret ederek anne-bebek ve hasta bireylerin ihtiyaçlarının bulunduğu hediye paketlerini takdim etti.

Daha sonra OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ve beraberindeki OKÜ öğretim elemanları ile OKÜ öğrencileri, İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Erbaş ve Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi Yöneticilerinden Yıldız Uzan Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi’nde bulunan Anaokulunu ziyaret etti.

Anaokulu ziyaretinde OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, minik öğrencilerle bol bol sohbet ederek öğrenciler için hazırlanmış olan oyuncak, kırtasiye ve ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı hediyeleri dağıttı.

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ile beraberindeki OKÜ öğretim elemanları ve öğrencileri minik öğrencilerle yüz boyama ve parmak boyama etkinliği eşliğinde eğlenceli anlar geçirdi.

Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi’nde kalan ailelere ve çocuklara yardım ve miniklere moral vermek maksadıyla gerçekleştirilen etkinlik dolayısıyla memnuniyetini ifade eden OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, etkinliğe katkı  sağlayan OKÜ Genç-İz Kulübü ile OKÜ Sosyal Hizmet Kulübü öğrencileri ve hediyelerin hazırlanmasında katkıları bulunan Osmaniye Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri Dr. Öğretim Üyesi Abdurrahman Akman ve Dr. Öğretim Üyesi Erkin Artantaş’ a, Sağlık Hizmetleri Bölüm Başkanı Oğuzhan Çolakkadıoğlu’na, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Celil Atasever’e teşekkür etti.