TARHANA MEZDA DALIYLA BULUŞTU

İlçemizde özellikle kış aylarında tüketimi bir hayli fazla olan tarhana aşı Mezda dalıyla buluştu.
Yaz aylarında Temel gıda maddeleri denince akla ilk gelenler arasında yer alan yoğurt ve buğday, geleneksel yöntemlerle işlenerek katık haline getirilerek tarhana yapılıyor.
Kış aylarında kurutulmuş ve çorba olarak bolca tüketilen Tarhana ne kadarda marketlerde poşetlenip satılsa da geleneksel tarhana yapımı devamı ediyor. Özellikle yaz aylarında yaylalarda yapılan ve mezda dalında kurutulan tarhana geleneği halen sürdürülüyor.
Katık olarak tabir edilen yoğurt ve döğmenin karıştırılması ile yapılan Tarhana Yaylarlarda mezda ağacı dallarında kurutularak torbalanıyor. Kışın şifa kaynağı olarak tüketilen tarhana çorbası yöremizde bilinen en köklü çorbalardan.



