Gündem

Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırma ve Küpeleme Çalışması

Kadirli Belediyesi tarafından sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma ve küpeleme çalışması yapılıyor.
Kadirli Belediyesi sağlık işleri müdürlüğü ekiplerince genel sağlık muayeneleri yapılan sokak köpekleri kısırlaştırılıyor. Kısırlaştırılan hayvanlar kulak küpesi takılarak doğanlarına bırakılıyor.
Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, yaptığı açıklamada, yapılan uygulama ile sokak köpeklerinde kontrolsüz üremenin önüne geçildiğini kaydetti.
Kadirli Belediyesi olarak sokak köpeklerine sahip çıktıklarını ve Sağlık Bakanlığı onaylı özle bir veterinerlik ekibi tarafından 200 hayvanın küpeleme ve kısırlaştırma çalışmasının tamamlanarak tekrar alındığı yerlere bırakıldığını anlatan Başkan Tarhan, “Başıboş köpek sorunu sadece Kadirli’nin değil, birçok belediyenin sorunu durumundadır.  Bu sorunla en etkin mücadele kısırlaştırmadır.
Kısırlaştırılan köpeklerin kuduz aşıları, iç ve dış parazit aşıları da yapılmaktadır. Kulak küpeleri de takılarak kayıt altına alınmaktadır. Başıboş köpeklerin ortadan kaldırılması söz konusu olamaz. Her şeyden önce köpeklerin bir canlı olarak bu döngünün bir parçası olduğunu unutmayalım.  Sağlık Bakanlığı onaylı özel bir Veteriner Hekimlik tarafından profesyonel yardım alınarak bu işlemler yapılmaktadır.
Bu şekilde uygulama yapılan hayvan sayısı çok olup, önümüzdeki aylarda da operasyon devam edecektir.” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu