REKTÖR PROF. DR. TURGAY UZUN NTV’DE OKÜ’YÜ ANLATTI

0
425

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, NTV ekranlarında yayınlanan Sadık Gültekin’in sunduğu “Doğru Tercih” programının canlı yayın konuğu oldu.

“Korkut Ata” ismine vurgu yaparak programa başlayan Sunucu Sadık Gültekin, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin dört büyük il merkezine ve 4 büyük havalimanına yakınlığının dikkatleri çektiğini ve bu durumun Türkiye’de tek olabileceğini ifade etti.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, programda üniversite tercihi yapacak aday öğrencilerin merak ettiği en önemli konuları ve öğrencilerin üniversiteye yerleştikten sonra kendilerini nasıl bir akademik ve sosyal hayatın beklediğine dair bilgiler paylaştı.

OKÜ’nün tarihçesinden kısaca bahseden Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun konuşmasında, “OKÜ’nün güçlü akademik yapısından, barınma ve ulaşım olanaklarından, yoğunlaşılan  alanlardan,  Uluslararasılaşma ve Erasmus faaliyetlerinden, öğrencilere sağladığı genel kampüs imkânlarından, ekonomik ve güvenli bir şehir olan Osmaniye’nin OKÜ’ye ve öğrencilere sunduğu imkânlardan, mezunları ile ilişkilerinin ve bağlantılarının devam ettiğinden, bölgenin güçlü sanayi altyapısı ve bunun öğrencilere sunduğu staj ve iş bulma konusundaki ciddi avantajlarından, enerji alanında gerçekleştirmiş oldukları öncü çalışmalardan, çift anadal-yandal imkânlarından, akademik çalışmaların yanında öğrencilere sunduğu sosyal, kültürel faaliyetlerden ve OKÜ’nün ülkemiz ve dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer alması için göstermiş oldukları gayretlerden bahsetti.

Programın sonunda, Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, tüm öğrenci adaylarını OKÜ’yü tercih etmeye davet etti.