OSMANİYE’DE STAJ MAĞDURLARI MEYDANLARDAYDI

Uzun süredir sosyal güvenlik haklarının tanınmasını talep eden Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları, bugün Osmaniye Millet Bahçesi’nde düzenledikleri kitlesel eylemle seslerini bir kez daha duyurdu. Yüzlerce mağdurun katıldığı buluşmada, temel talep ilk işe başlama tarihlerinin emeklilik hesaplamalarına dahil edilmesi yönünde güçlü bir şekilde vurgulandı.
“BİZE ŞANSLISINIZ DEDİLER, AMA…”
Eyleme liderlik eden Osmaniye Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Kadir Güvercin konunun temelindeki çelişkiyi göstererek çarpıcı bir açıklama yaptı. Başkan Güven, kendilerine verilen sigorta kartlarını göstererek, staj dönemindeki mağduriyeti somutlaştırdı:
“Bize bu sigorta kartını verdiklerinde ‘Şanslısınız. Bütün yaşıtlarınızdan erken sigorta yapıldınız’ dediler. Öyle bir sigorta kartı ki arkadaşlar, ön tarafında 1998 giriş yazıyor. Bunu devletimiz kabul etmiyor ve devletin verdiği kart. Arka tarafını çeviriyoruz. Sigorta sicil numaramız yazıyor. Buradaki sicil numaramızı kabul ediyor. Devletin verdiği kart bir tarafı geçerli ve bir tarafı geçersiz. Bu hak değil mi? Bu adaletsizlik değil mi?”
“DERDİMİZ EMEKLİLİK DEĞİL, ÖZLÜK HAKLARIMIZ”
Başkan Kadir Güvercin mağdurların talebinin sadece emeklilik olmadığını, staj döneminde fiilen çalışılan sürenin özlük hakları kapsamında tanınması olduğunu belirtti. Konuşmasını, alandaki yüzlerce mağdurun coşkulu destek çığlıkları arasında sonlandırdı:
“Bizim derdimiz emeklilik değil. Özlük haklarımızı istiyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar. Sağ olun, var olun.”
Konuşmanın ardından tüm katılımcılar, “Adalet, adalet!” sloganlarıyla hak arayışlarını sürdürdü. Staj ve çıraklık mağdurları, siyasi iradeden bu büyük çelişkiyi gidererek mağduriyetlerini sona erdirmesi yönünde somut adımlar beklediklerini yineledi.



