Yerel Haberler

OSMANİYE’DE AKDENİZ SANAT GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ SONA ERDİ

Akdeniz Sanat Günleri kapsamında 14-26 Ekim tarihlerinde; Adana, Antakya, Mersin, Antalya, Osmaniye, Fethiye, Düziçi, Dörtyol ve Kadirli’de eş zamanlı olarak düzenlenen etkinliklerde 6 Şubat depremlerinin yaralarını kültür ve sanatsal programlarla sarmaya çalıştık.
Katılımcı illerin etkinlik yürütücüleri tarafından alınan ortak kararla “6. Akdeniz Sanat Günleri”nin teması “Yaraları sararken” olarak belirlenirken, bu yıl ki “Onur Konuğu” ise, depremde en çok etkilenen Hatay ilimizden Kültür-Sanat insanı Mehmet Karasu oldu.
OSMANİYE ETKİNLİKLERİ TAMAMLANDI
Osmaniye Merkez, Kadirli ve Düziçi ilçelerindeki “6. Akdeniz Sanat Günleri” çeşitli etkinliklerin gerçekleşmesi ile sona erdi.
Osmaniye Merkezdeki etkinlikler 19 Ekim Cumartesi günü saat:10.oo’da, Belediye Kent Müzesi bahçesinde başladı.
Programın açılışında konuşan Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) Başkanı Mustafa Bardak, Akdeniz bölgesindeki kentlerde eş zamanlı olarak yapılan etkinlikler hakkında bilgi verdi.
Akdeniz Sanat Günleri’nin Yürütme Kurulu üyesi ve Osmaniye İl Yürütücüsü de olan OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, geçtiğimiz yıl depremler nedeniyle ertelenen etkinliklerin bu yıl 6.’ncısının yapılmakta olduğunu vurgulayarak; Osmaniye olarak bu yıl Düziçi ve Kadirli ilçelerinde de programlar düzenleyerek üç ayrı noktada etkinlik düzenleyen il olma noktasında katılımcı kültür ve sanat insanları ile kuruluşlarına teşekkür etti.
Açılış konuşmasının ardından, etkinlik kapsamında; Mimar Haydar Aktürk’ün Nasrettin Hoca Karikatürleri, Mustafa Bardak’ın Deprem fotoğrafları, Ramazan Çulcu’nun Doğa ve insan fotoğrafları, Hatice Abul’un Tülbent örnekleri, Seyfi Metin’in tesbih örnekleri, Zübeyde Bardak ve Alev Yüksel’in el sanatları, Ahmet Fatih Aşkar’ın Akrilik resim, Hüseyin Kazgı’nın minyatür ahşap bağlama örnekleri ile yazarların kitap sergilerinin açılışı yapıldı.
Sergilerin gezilmesinin ardından program şiir ve türkülerle devam etti.
Program kapsamında; Nursel Seçer (Dörtyol), Ömer Kıvrak (Düziçi), Seyfi Metin, Melek Avcı Çoşkun, Mustafa Yeydem, Hülya Çapar (Adana), Mustafa Zincirkıran (Kadirli), İbrahim Şadi Çenet, Ali Gedik, Ali Görmüş, Meliha Emelce, Salim Zeki Zülfikar, Suna Kalkan (İskenderun), Mustafa Cengiz (Dörtyol), Bekir Dağsever (Düziçi), Erdoğan Öner (Gaziantep), Talip Kazgı, Mehmet Naci Menet (Adana) ve Mert Demir sahne alarak şiirlerini yorumladılar.
Bağlaması veya bağlama eşliğinde sahneye çıkan; Hatice Abul (Ankara), Ramazan Çulcu, Nurdoğan Çolakkadıoğlu, Osman Körkü, Aşık Yusuf Dalkılıç (Toprakkale), Zekeriya Gözübenli, (Aşık Garbi) Yahya Gürz (Düziçi), Aşık Ali Tülüce, Turgay Aşkın (Payas) ve Nursel Seçer (Dörtyol) türkülerini seslendirdiler.
Ozan Maranlı (İbrahim Karagülle) ve arkadaşları, Hakan İnce’nin bağlaması eşliğinde sahne aldı. Ozan Maranlı’nın türkülerini yorumlamasının ardından, Emine Demirateş ve Kader Aral solist olarak sahne alarak türkülerini seslendirdiler.
Fatma Akyüz Güher’in Türk Sanat Müziği eserlerini okumasının ardından, Komedi tiyatro oyunu için İstanbul Üsküdar Sanmer Sanat Merkezi oyuncuları sahne aldı.
Tiyatro Sanatçısı ve dizi film oyuncusu Kadir Çolak, Mehmet Naci Menet, Hasan Hüseyin İlbeyi ve Fatma Akyüz Güher doğaçlama olarak sahne alarak; “Kadına şiddet” konulu tiyatro oyununu sergilediler.
Tiyatro gösteriminin ardından, Çukurova Halk kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği (ÇUHADER) ekibi sahne aldı.
Derneğin Yönetim kurulu üyesi Birgül Özdemir’in sunuculuğunda, Dernek Başkanı Hüseyin Yücel’in bağlaması eşliğinde; Ökkeş Öztürk, Kasım Korkmaz, Özlem Üngüt, Fatma Alaca, Ümmü Gülsüm Candeğer, Cennet Sarıbacak ve Sinan Tuğsat THM eserlerini yorumladılar.
Program, etkinlik kapsamında katkı verenlere OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak tarafından teşekkür belgelerinin dağıtılması ve toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi. (OŞYAD BASIN)

    İlgili Makaleler

    Başa dön tuşu