OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ,REHBER ÖĞRETMENLERİ İLE TOPLANTIDA BULUŞTU

0
829

Osmaniye genelinde ortaöğretim (lise) düzeyinde eğitim veren kurumlarımızda görev yapan rehber öğretmenler için OKÜ tarafından hazırlanan ve OKÜ’nün genel tanıtımını içeren tanıtım programı, OKÜ Rektörlük Büyük Salonda düzenlendi.
Tanıtım programı kapsamında düzenlenen toplantıya OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Coşkun Özalp ve Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ceyhun Yükselir, Sportif Tesisler ve Faaliyetlerden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Servet Reyhan, fakülte dekanları, müdürleri ile çok sayıda rehber öğretmen katıldı.
OKÜ’nün tanıtım filmlerinin gösterildiği tanıtım programında OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, OKÜ’yü anlattı.

OKÜ’nün bölgede önemli bir yere sahip olduğundan bahseden OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Üniversitemizin tanıtım faaliyetlerine ağırlık veriyoruz. Rehber öğretmenlerimiz ile bir arada olmak, üniversitemizi tanıtma noktasında acaba neler yapabiliriz diyerek bunları konuşmak için bir araya geldik. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, bölgesinde önemli bir yere sahip ve giderek de gelişen bir üniversite. Her geçen gün de daha iyiye gidiyoruz. Deprem bölgesinde en iyi durumda olan üniversitelerin başında geliyoruz. Kampüsümüzde ciddi bir hasar bulunmuyor. Ufak tefek hasarlar var onları da hızlı bir biçimde gidermek için gayret gösteriyoruz. Önümüzdeki dönemde eğitim öğretim faaliyetinde herhangi bir fiziksel problemimiz olmayacak.” dedi.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinin tercih noktasında daha üst noktalarda yer alması için öğretmenlerin desteğini isteyen OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Her geçen gün yeni programlar açıyoruz. Osmaniye’de yaşayan genç arkadaşlarımıza da önemli seçenekler sunduğumuzu düşünüyorum. Türkiye’nin her yerinde, her ilimizde en az bir üniversite var. Bu nedenle eskiden olduğu gibi Yükseköğretimden yararlanmak için gençler çok uzaklara gitmek zorunda değiller. Özellikle biz de Osmaniye’de ve yakın çevrede yaşayan genç arkadaşlarımızın üniversitemizi tercih etmesini istiyoruz. Bu da kendileri açısından birçok avantajı da beraberinde getiriyor. Hemen hemen bütün programlar üniversitemizde mevcut. Güçlü bir akademik personelimiz, fiziksel yapımız var. Laboratuvar imkânlarından tutun da spor tesislerine kadar çekici bir kampüse sahibiz.” dedi.
Konuşmanın ardından soru cevap bölümü ile toplantıya devam edildi.
Soruların cevaplanmasının ardından tanıtım programı OKÜ Rektörlük fuaye alanındaki kokteyl ile sona erdi.