OKÜ’LÜ 67 AKADEMİSYEN “SCİENTİSTS RANKİNGS 2024” SIRALAMASINDA YER ALDI

0
812

Uluslararası ölçekte çalışmalar yürüten yükseköğretim derecelendirme kuruluşu AD Scientific Index tarafından yayımlanan “Scientists Rankings 2024” listesinde 67 OKÜ Akademisyeni yer aldı.

Bilim insanlarının son 6 yılda yaptığı çalışmalarda h-indeksi, i10 indeksi ve atıf sayısı kriterlerini esas alarak akademik bir başarı analizi yapan AD Scientific Index; üniversite, konu, ülke, bölge ve dünya kategorilerinde başarı listesi paylaştı. OKÜ’den 67 akademisyenimiz bu listede yer alarak önemli bir başarı elde etti.

Bu yılki sıralamada, dünya genelinde 218 ülke, 22 bin 399 üniversiteden 1 milyon 300 binden fazla akademisyenin bulunduğu listede yer alarak göstermiş oldukları başarılarından dolayı OKÜ akademisyenlerini tebrik eden OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Değerli öğretim üyelerimize, üstün çaba ve katkılarından dolayı teşekkür ederim. Yayımlarımızdaki bu olumlu ivmenin gelecekte de sürdürülebilir bir başarıya dönüşeceğine yürekten inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Scientists Rankings 2024 listesine buradan ( link buradan yazan kelimeye köprü olarak eklenecek. Ve yazı sitili değiştirilecek. https://www.adscientificindex.com/?s=60&q=Osmaniye&country_code=tr ) ulaşabilirsiniz.

Kaynak OKÜ

.