OKÜ Dış İlişkiler Biriminden Proje Atağı

0
786

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinin (OKÜ), Erasmus+ KA171 (Erasmus+ Program Ülkeleri ile Ortak Ülkeler arasında Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği) kapsamında hazırladığı 8 projeden 5’i uygunluk değerlendirmesini geçerek 40.000 Euro ile desteklenmeye layık görüldü.
OKÜ Dış İlişkiler Birimi öncülüğünde, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Tarih ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümleri ile iş birliğinde hazırlanan proje, Türkiye Ulusal Başkanlığına sunulan 94 proje arasından yer aldı.
Başkanlık tarafından destek gören 5 proje arasında yer alan OKÜ projesi sayesinde 2022-2023 akademik yılı içinde, başta Amerika olmak üzere Bosna Hersek, Kosova, Ukrayna ve Fas ile öğrenci, akademik ve idari personel değişimi yapabilecek.
Değerlendirme kriterlerinin bölgelere göre değişim gösterdiği uygunluk denetim sürecinde OKÜ, 208 üniversite içinde en iyi proje teklifi sunan ilk 24 üniversite arasında yerini alarak, gerek bölgesel gerekse de uluslararası platformlarda prestijini artırma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.
OKÜ’nün 208 üniversite içinde en iyi proje teklifi sunan ilk 24 üniversite arasında yerini almasından dolayı memnuniyetini ifade eden OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Projelerin uygunluk değerlendirmesini geçmesinden dolayı Dış İlişkiler Birimi personeline ve emeği geçen öğretim üyelerine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi. OKÜ