Gündem

ÖĞRENCİLERİN DİKTİĞİ ZEYTİNLER YİNE ÖĞRENCİLER TARAFINDAN HASAT EDİLDİ

Sumbas ilçesinde Binali Yıldırım Yatılı Bölge Ortaokulu(YBO) bahçesinde öğrenciler tarafından dikilen zeytin ağaçlarının meyveleri yine öğrenciler tarafından hasat edildi.
Sumbas’ta Yatılı Bölge Okulu bahçesine öğrenciler tarafından dikilen Zeytin Ağaçlarının meyvesi okulun 5,6,7ve 8 sınıf öğrencilerinin katılımı ile toplandı.
İlçe Kaymakamı İdil Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Yüksel Aydın, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Doğan, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Özkale, İlçe Milli eğitim Müdürü Ali Sert ile Okul Müdürü Osman Avcıoğlu’nun da katılımı ile öğrenciler tarafından hasadı yapıldı.
YİBO Okul Müdürü Osman Avcıoğlu , “Uygulama bahçemizde 2023 vizyonu kapsamında zeytin toplama şenliği düzenledik. Okul olarak şanslıyız çünkü zeytin ağaçlarına sahibiz. Onu koruyan ve nimetinden faydalanan bir okul ise dünyanın en iyi okuludur. Bugün burada hem dünyanın en şanslı hem de en iyi öğrencileriyle birlikteyiz. Onlar sahip oldukları zeytin ağaçlarına sahip çıkıyor, koruyor ve üretime katkıda bulunuyor. 10 yıl önce ağabeylerinin ablalarının diktiği zeytinden hasat yapmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Bahçemizde 400 zeytin ağacından hasat yapacağız. Hasadımızı tamamladığımızda yaklaşık 500 litre zeytin yağ almayı hedefliyoruz. Zeytinlerimizi İlçe Tarım ve Havancılık Müdürlüğü gözetiminde bakımlarını düzenli yapıyoruz. Suni gübre ve Tarım İlacı kullanmadan yüzde 100 doğal organik olarak yağını çıkartıp pansiyonumuzda kalan öğrencilere yemeklerde ve sabah kahvaltılarında tüketmelerini sağlıyoruz.”
Şenlikte 220 öğrenci aynı anda 400 zeytin ağacından aynı anda hasat yaptı. Efendi ERKAYIRAN 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu