Nar dalında kaldı

Faydası saymakla bitmeyen ve Çukurova’da hasadının sonuna yaklaşılan narın diğer yıllara oranla bu yıl üreticisinin memnun etmedi.
Faydası saymakla bitmeyen ve Çukurova’da hasadının sonuna yaklaşılan narın diğer yıllara oranla bu yıl üreticisinin memnun etmedi.
Ziraat Odası Başkanı Hanifi İspir, yaptığı açıklamada, diğer yıllara oranla bu yıl daha fazla dikimi yapılan narın dalında kaldığını söyledi.
Üreticilerin bu yıl nardan istediği verimi almasına rağmen fiyattan alamadığını ifade eden İspir, Kadirli’de meyveciliğin giderek yaygınlaştığına dikkat çekti.
Devletten aldığı destekle 6 yıl önce nar bahçesi kuran Emre Ak ise yaptığı açıklamada, bu yıl verimin yüksek olduğunu dönüme 1 ton nar aldığını söyledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nden aldığı 3 bin TL destekle kurduğu bahçeye, bin 400 fidan diktiğini belirten Ak, “6 yıl önce kurduğum bahçeden 2 yıldan bu yana verim alıyorum. Geçen yıla oranla bu yıl verim yüksek. Fakat ilaçlama, işçilik ve diğer giderleri hesap ettiğimiz zaman pek kazandırmıyor. Sağlık açısından birçok faydası bulunan narın Kadirli’de dikim alanı genişliyor. Tahıl üretimiyle ünlü Çukurova bölgesinde, çiftçilerin birçoğu artık meyveciliğe yöneliyor. Bahçemizde yetiştirdiğimiz iri taneli nar, tadı ve görünümünün güzelliğiyle çevre il ve ilçelerin yanı sıra Türkiye’nin değişik bölgelerine de satılmaya başlanacak” dedi. Menderes Özat



