Haberler

KADİRLİ’Lİ GENÇ ÖĞRETMEN İLK KİTABININ HEYECANINI “BAŞKAN OLCAR” İLE PAYLAŞTI

Bursa’da Türkçe öğretmeni olarak görev yapan Kadirlili Ali Çağlar Kale, kaleme aldığı “Bu Dünyadır” adlı öykü kitabını Belediye Başkanı Mustafa Mert Olcar eşi Aybüke Olcar’a hediye etti.

Belediye Başkanı Olcar, “Edebiyat kişisel olarak hep ilgi alanım olmuştur. Şiirler okumayı, kitaplar okumayı severim. Hemşehrimiz, öğretmenimiz güzel bir kitap yazmış. Ziyaretlerinden ve kitap hediyelerinden dolayı kendisine teşekkür ederim. Yolu, bahtı ve okuyucusu bol olsun.” dedi.

Ziyareti sırasında kitabın konusu hakkında bilgi veren, okumayı ve yazarak üretmeyi çok sevdiğini ifade eden Ali Çağlar Kale ise, “Kitabımı Belediye Başkanımıza hediye etmek ve edebiyata olan düşkünlüğünü görmek beni mutlu etti. Bu topraklarda yetişen bir öğretmen, yazar olarak şehrimizi yöneten belediye başkanımıza nazik ev sahipliği için çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“Bu Dünyadır” isimli 12 öyküden oluşan kitap, hayatın kıyısında kalmış, sesi duyulmayan insanların dünyasına ışık tutuyor. Kadınlar, çocuklar, işçiler ve toplumun görmezden gelinen ötekileriyle birlikte Kadirli’nin dokusunu da yansıtan öyküler, okurlara hem toplumsal hem de yerel bir içtenlikle sesleniyor. Kitap, insan hikâyeleri üzerinden derin bir yaşam sorgulaması yaparken, Kadirli’nin sosyal yapısını da edebi bir dille gün yüzüne çıkarıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu