GAZETECİ AYKUT DABAN’A ÇİRKİN SALDIRI

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde gazeteci Aykut Daban, bir kişi tarafından darp edildiğini ve tehditlere maruz kaldığını öne sürerek emniyet birimlerine başvurdu.
Edinilen bilgilere göre, olay 24 Aralık Çarşamba günü saat 17.15 sıralarında ilçe çarşı merkezinde meydana geldi. Daban, iş çıkışı bir seyyar tatlıcının bulunduğu alana gittiği sırada, elini yıkamak amacıyla bir iş yerine girdiğini belirtti.
Daban’ın iddiasına göre, iş yeri sahibi olduğu belirtilen şahıs, “konuşalım” diyerek kendisini üst kata davet etti. Burada geçmiş dönem seçimleriyle ilgili yapılan sohbet sırasında ortamın gerildiğini ifade eden Daban, daha sonra sözlü tartışmanın büyüdüğünü ileri sürdü.
Yaşananlar sırasında darp edildiğini iddia eden Daban, yaklaşık birkaç dakika boyunca baş ve yüz bölgesine yönelik yumruk darbelerine maruz kaldığını, olay esnasında tehdit edildiğini öne sürdü.
Gazeteci Daban, olayın ardından iş yerinden ayrılarak emniyete gitmek üzere yola çıktığını, bu sırada söz konusu şahsın telefonla arayarak tehdit içerikli ifadeler kullandığını iddia etti. Olay sonrası sağlık kuruluşundan darp raporu aldığı öğrenilen Aykut Daban’ın, emniyet birimlerine giderek şikâyetçi olduğu bildirildi. Olayla ilgili adli sürecin başlatıldığı ve incelemenin sürdüğü öğrenildi.



