KARATEPE’DE ORMAN YANIGINI KORKUTTU

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, önceki gün çıkan çıkan orman yangınında 10 dönüm kızılçam ormanı zarar gördü.
Alınan bilgiye göre, Karatepe Köyü Nergizli Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Büyüyen yangına köylüler ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri anında müdahale etti.
Yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınan yangında 10 dönüm ormanlık alan zarar gördü.
Kadirli Orman İşletme Müdürü Zafer Kızıl, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını belirterek, kısa sürede köylülerin de desteğiyle yangına Osmaniye Kozan ve Kadirli’den 10 itfaiye, 100 işçi ve 10 teknik personel ile müdahale edildiğini kaydetti.
Kızıl, ”Karatepe Köyü sakinlerini korkutan yangının söndürülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İlk belirlemelere göre 10 dönümlük kızılçam ormanı zarar gördü. Kontrol altına alınan orman yangınında soğutma çalışmalarına başladık. Havanın tozlu olması nedeniyle uçak ve helikopterlerle müdahale edilemedi” dedi. Menderes Özat



