KARATEPE'DE ORMAN YANGINI

Kadirli’de çıkan orman yangınında 10 dönüm kızılçam ormanı kül oldu.
Karatepe köyü Sarıdüz Mahallesindeki ormanlık alanda öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgar nedeniyle büyüyen yangına köylüler, jandarma ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri anında müdahale etti.
Orman İşletme Müdürü Ferdi Özer, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını belirterek, kısa sürede köylülerin de desteği ile yangına Adana Orman Bölge Müdürlüğüne ait 1 yangın söndürme uçağı, 1 yangın söndürme helikopteri ile birlikte Kadirli Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 70 orman işçisi, 10 arazöz, 4 pikap ve 1 belediye itfaiye aracı ile yangına müdahale edildiğini kaydetti.
Özer, yangının ilk çıktığı anda rüzgar nedeniyle büyüyen yangının kısa sürede söndürülmesinin sevindirici olduğuna dikkat çekerek, “ Yangının ilk başladığında rüzgarında etkisiyle yangının büyüdü. Rüzgarın yön değiştirmesi bir avantaj oldu ve yangını kontrol altına aldık. Ormanla Köy yerleşim yerinin iç içe olması nedeniyle büyük bir facia önlendi. Karatepe Köyü sakinlerini korkutan yangının söndürülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İlk belirlemelere göre 10 dönümlük kızılçam ormanı zarar gördü. Kontrol altına alınan orman yangınında soğutma çalışmalarına başladık ”dedi.



