Kültür & Sanat

KADİRLİ TARİH TURİZMİ İÇİN MİSAFİRLERİNİ BEKLİYOR

Kadirli’de medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir kentin miraslarını küllerinden alevlendirmek için harekete geçen Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan tarihi eserlere sahip çıkılarak bunların tanıtımlarının yapılmasının gerektiğini söyledi.
Başkan Tarhan yaptığı açıklamada şunları kaydetti;
Bizler belediye olarak gerek tanıtım kitapları gerekse broşür ve web aracılığı ile bu değerlerimizi tanıtmaya gayret ediyoruz. Özellikle seyahat acentelerinin kadirlimizdeki Yaşayan ve hala günümüz şartlarına direnerek dimdik ayakta kalan eserleri yerli yabancı turistlere tanıtmak için çalışmalar yapmaları gerekmektedir” dedi.
Ozanı ile kültürü ile tarımı ve değerleri ile Kadirlinin hak ettiği yere gelebilmesi için el ele vermeliyiz diyen Tarhan “Belediye olarak yaptıklarımız ortadadır. Bu konuda gerek siyasi çevreden gerekse bürokrasiden gerektiği kadar ilgiyi görmüyoruz. Verimli toprakların bağrında tarihten bu yana varlığını sürdüren Kadirliyi cazibe merkezi yapmak bizim elimizde.  Bunu ancak birlik ve beraberlik içerisinde başarabiliriz. Biz şuna inanıyoruz artık Kadirli’de herkes elinden geleni yapmalıdır “dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu