Gündem

Kadirli Öğretmenevi, Öğrenci Yurdu Yaptıracak

Kadirli’de yapılacak olan 300 öğrenci kapasiteli Öğretmenevi Öğrenci Yurdunun protokolü Vali Celalettin Cerrah ve Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak arasında imzalandı.
Protokol imzası öncesinde konuşan Vali Cerrah, göreve geldiği günden beri eğitim konusuna öncelik verdiğini ifade ederek, eğitim yatırımlarında devlet ödeneklerinin yanı sıra hayırseverlerin de önemli bir katkısı olduğunu söyledi.
Vali Cerrah, bugün protokolü imzalanan 300 Kişilik öğrenci yurdunun Kadirli Öğretmenevi tarafından yaptırıldığını kaydederek, “Kadirli Öğretmenevi, önümüzdeki günlerde açılışını yapacağımız, 10 derslikli bir anaokulu yaptırdı. Şimdi de, bugün protokolünü imzalayacağımız 300 kişilik öğrenci yurdunu Kadirli’ye yaptıracaklar. Yapılacak olan yurdun yeri hazır, en kısa sürede temelini atacağız.”dedi. İşletmelerin iyi çalıştığı sürece eğitime katkılarının yüzde yüz olacağını da kaydeden Vali Cerrah, Kadirli Öğretmenevi yetkililerine eğitime verdikleri destek nedeniyle teşekkür ederek, “Kadirli Öğretmenevimizin eğitime verdiği destek diğer Hayırseverlerimize örnek olsun.”diye konuştu.
Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak ise yaptığı konuşmada, Kadirli Öğretmenevi’nin 7 Bin kişi kapasiteli mutfağının Osmaniye merkez, Hasanbeyli, Toprakkale, Sumbas ve Kadirli merkezde yaklaşık 6 Bin 500 öğrencinin yemeğini sağladığını söyleyerek, buradan elde edilen gelirle Kadirli’ye 10 derslikli bir anaokulu yaptırıldığını ve Kadirli Öğretmenevi’nin eğitime desteğinin bununla kalmayarak Kadirli’ye 300 öğrenci kapasiteli yurt yaptırılacağını kaydetti.
Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde yer alacak olan yurdun 20 ayda tamamlanacağını da ifade eden Kaymakam Çakmak, Kadirli Öğretmenevi yetkililerine teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Öğretmenevi Öğrenci Yurdunun protokolü Vali Celalettin Cerrah ve Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak arasında imzalandı.
Haber: İbrahim Emül

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu