Kadirli ilçesinde erkenci böğürtlen, çiftçinin yüzünü güldürüyor.
Kümbet köyünde çiftçilik yapan ziraat mühendisi İsmet Soytorun, mısır ve tahıl üretiminin fazla yapıldığı yörede yedi yıl önce meyveciliğe yöneldi.
Soytorun, bu yıl hasattan memnun olduğunu, alternatif ürün olarak meyveciliğe yönelen çiftçilerin yüzünün güleceğini söyledi.
Erkenci böğürtlen yetiştiriciliğinin hububat tarımına göre az zahmetle daha çak kar ettiğini aktaran Soytorun, şunları kaydetti:
Kümbet köyünde 7 yıldır böğürtlen üretimi yapan İsmet Soytorun da bu yıl hasadın hem verim hem de fiyat olarak kendilerini memnun ettiğini söyledi.
Böğürtlenin kilogramının 10 ile 12 liradan satıldığını dile getiren Soytorun, “Geçen yıl ekimini yaptığım 8 dekarlık erkenci böğürtlenin ilk hasadında dekara 1 tonun üzerinde verim aldık. Ortalama bir ay hasadını yapıyoruz. Genellikle sofralık olarak satışı yaptığımız ürünümüze çevre şehirlerdeki pastane, dondurma ve gıda sanayi esnaflarından yoğun talep var. Zamanında hasadını yaptığımız organik böğürtlenin fiyatından ve kalitesinden çok memnunuz.” dedi.
Yılda bir ay süreyle böğürtlen bahçesinde çalıştıklarını anlatan işçiler ise işlerini severek yaptıklarını ve erkenci böğürtlenin organik olduğunu ifade ettiler. Menderes Özat