Gündem

İlkokul öğrencileri hafız olmak için ter döktü

Kadirli’de, ilkokulu öğrencileri İmam Hatip Ortaokulunda hafız olmak için düzenlenen sınavda ter döktüler.

Kadirli Kaymakamlığı, Kadirli Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kadirli Müftülüğü ortak projesi olan “Hafızlık Eğitimi ve Akademik Başarıyı Destekleme Projesi” kapsamında Kadirli genelinde ilkokul 4. Sınıfta okuyan öğrenciler ‘HAFIZLIK’ eğitimi  almak  için Kadirli İmam Hatip Ortaokulu’nda sınava girdiler.

Sınavda başarılı olan öğrenciler mülakata alınacak olup mülakatta başarılı olan öğrenciler ise hafızlık eğitimi almaya hak kazanacaklar.

Bu projeyle öğrenciler gündüz okulda eğitim ve öğretime devam edecekler, akşam ise Kuran Kursunda yatılı olarak kalıp Kur’an-ı Kerim eğitimi alacaklar. Böylece öğrenciler ortaokulda ilken hem okula devam edecekler hem de hafızlık yapma imkanı kazanacaklar.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından projenin takibinin yapıldığı ve uygulanmasının istendiği bildirildi.                     Menderes Özat

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu