GİRİŞİMCİLİK KURSU SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Kadirli Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle, Kadirli’de açılacak “Girişimcilik” kursu sözleşmesi imzalandı.
Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan’ın üzerinde sıkça durduğu ve Girişimci adaylarına fırsat sağlayan Girişicilik Kursunun sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı.
Başkanlık makamında düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Osmaniye Müdürü Nihat Karademir katıldı.
Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, imza töreni sonrası yaptığı konuşmada, “Belediyemiz ve KOSGEB işbirliğiyle Girişimcilik kursunun sözleşmesini imzaladık. Kayıtlarını almaya başladığımız Girişimcilik Kursuna 260 kişi müracaat etti. Girişimcilik kursu yeni iş yeri açacak olan girişimciler için büyük avantajlar sağlıyor. Uygulamalı Girişimcilik Kursu Ücretsiz olup başvuru yapmak isteyen Vatandaşlarımızı eski Belediye Hizmet Binasındaki Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bekliyoruz. 15 Şubatta başlayacak olan kursumuza herkes katılabilir” dedi.
Söz konusu girişimcilik kursları ve belgeleri vermemizin temelinde insanlarımızın iş sahibi, aş sahibi olmaları ve Kadirli ekonomisine, ülke ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamaktır diyen Başkan Tarhan, şöyle konuştu:
“Sizden beklentilerimiz kursu başarıyla bitirmeniz, sunulan teşviklerden yararlanmanızdır. Açmak istediğiniz ve hayalinizdeki işi gerçekleştirmeniz açısından önemli bir fırsat. Şimdiden katılımcılara başarılar diliyorum.”
Kadirli’nin Uygulamalı girişimcilik kursuna yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden KOSGEB İl Müdürü Nihat Karademir ise, İş kurmak isteyen girişimci adaylarının uygulamalı girişimcilik eğitimleri sonunda sunacakları projenin KOSGEB tarafından onaylanması halinde 50 bin liraya kadar hibe desteği 100 bin liraya kadar da kredi desteği verilebileceğini kaydetti.



