Spor

Gençlik Merkezi Açıldı

Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen, SODES kapsamında finans edilen Kadirli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kadirli İlçe Emniyet Müdürlüğü, Tüm Sağlıkçı Kadirlililer Derneği ve Kadirli Eğitim Gönüllüleri Derneği ile Ortaklaşa yürütülen “Varlık İçinde Yok Edilen Gençlik” adlı KADİRLİ GENÇLİK merkezi açıldı.
Açılışa Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak, Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, İlçe Jandarma Komutanı Hakan Bozgedik, Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Fatin Rüştü  Özeser, Orman Müdürü Ferdi Özer,İlçe Emniyet Müdürü Uğurtan Koray Ayhan, SGK Müdürü Soner Doğan, Yüksel Ticaret  Yönetim Kurulu Başkanı Mehmethan Yüksel ile bazı daire amirleri ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Projeyi  hazırlayarak Gençlik Merkezini Kadirlimize Kazandıran Proje Koordinatörü Osman Gazi Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Cavit ONAT Proje Hakkında şu Bilgileri verdi;
Hedef kitlemiz; nüfusu 82117 olan ilçemizde yaşayan sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyi düşük, toplumsal bütünleşme ihtiyacı yüksek, sosyal imkanlara erişimde sıkıntı yaşayan; işsiz, yoksul, göç etmiş, suça meyilli, ebeveynleri hükümlü ,madde bağımlısı olan çocuk, genç, yetişkin ve il dışından ilçemizdeki yüksek okula gelen dezavantajlı üniversite gençleridir
İçerisinde;20 kişilik Bilgisayar ve internet sınıfı,60 kişilik Sinema-konferans salonu,25 er kişilik dört derslik, bir kütüphane , bir rehberlik ,bir idari oda ve sportif alanı bulunan Bir gençlik merkezi kurulmuştur.
Yararlanıcılar Sosyal Yardımlaşma ve dayanışma Vakfına başvuran, yardıma muhtaç kişilerin kayıtları ile örtüşecek şekilde Milli Eğitim Müdürlüğü,  Emniyet Müdürlüğü ve Muhtarlarla görüşülerek belirlenmiştir.
Merkezde,2 ayrı kurs, Mili Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenerek 50 gence  BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ, 50 gence BİLGİSYARLI MUHASEBE sertifikası verilerek toplam 100 dezavantajlı gencin istihdama erişimi kolaylaştırılacaktır.
Bin yetişkinin BİLİNÇLENDİRME faaliyetlerinden yaralanması sağlanacak.İnternet sınıfı tüm halka açık,ücretsiz İNTERNET EVİ gibi kullanılacak. Sinema salonunda milli birlik beraberliği perçinleyici eğitim-sosyal içerikli SİNEMA GÖSTERİLERİ yapılacak.
Suça meyilli ve madde bağımlısı olan gençlere toplum destek polisleri tarafından seminerler verilerek   topluma kazandırılması sağlanacaktır.
TUSKAT’ın gönüllü doktorlarıyla gençlere ücretsiz SAĞLIK VE DİŞ MUAYENESİ yapılacak
Gençlerin toplumsal faaliyetlere (Spor turnuvaları,kültürel geziler,satranç turnuvaları,masa tenisi turnuvaları ) katılmaları sağlanıp,toplum karşısında özgüven duygusu geliştirilecek
Özetle gençlerimize götürülen hizmetlerin kalitesi artırılarak,yaşam standartlarının yükseltilmesi,toplumsal yaşamın daha sağlıklı bir şekilde işlemesine yardımcı olunacak.Çevrenin olumsuz ve riskli ortamından uzaklaştırılarak kendilerine,topluma ve devlete yararlı alışkanlıklar edinmeleri sağlanacaktır” dedi.
Açılış sonrası Kaymakam Çakmak ve Başkan Tarhan tenis oynadı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu