GENÇLER ÂŞIKLAR VE HALK OZANLARININ İZİNDE

Kadirli’de Gençler Aşıkların ve Halk Ozanlarının izinde programının ilki gerçekleştirildi.
Osmaniye ve Kadirli Gençlik Merkezi üyesi, Osmaniye 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi gençler, ‘’Gençler, Âşıklar ve Halk Ozanlarının İzinde’’ programının ilk ayağında Âşık Feymani’yi (Osman Taşkaya) ziyaret ettiler.
Kadirli’de Azaplı köyünde gerçekleştirilen programda Feymani gençlere, Aşıklık ve Halk Ozanlığı serüvenini, bu yolda yaşadıklarını anlatırken “Aşıklık, manevi hal iken Halk Ozanlığı halkın istekleri, ihtiyaçları doğrultusunda onlara tercüman olma durumudur. Aşıklık geleneğinde Aşık’ın söyledikleri aslında Maşuku’nun söylettiğidir. Sonradan kazanılan, çalışılarak elde edilen bir unvan değil, Allah’ın bir lütfudur. Gençlerin özellikle günümüzde kültürel değerlerine sahip çıkmalarından, ziyaretlerinden dolayı ziyadesi ile memnun oldum. Gençlere vesile olan herkese teşekkür ederim.” dedi. Gençlerin sorularını da cevaplayan Feymani, daha sonra sazı ile eserlerinden örnekler seslendirdi.
Osmaniye Gençlik Merkezinin Osmaniye 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi Temsilci Gençleri Bilal Dektaş ve Beyza Sultan Kayadelen de “Bu gün gençler arasında farklı müzikler dinlense de Aşıklık ve Halk Ozanlığı bizim özümüz ve önemli bir kültürel değerimizdir. Bu değerin yaşatılması için bugün attığımız ilk adımda, bu geleneğin yaşayan çok önemli bir ismini, büyük Aşık ve Halk Ozanı ustayı ziyaret etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ziyaretlerimiz yaşayan diğer ustalarla devam edecek. Programın finalinde bu ustaları Osmaniye ve Kadirli Gençlik Merkezlerimizde, okullarımızda misafir etmeyi planlıyoruz. Gençlik Merkezleri ve okul müdürlerimize, liderlerimize ve bu yolda bizimle olan arkadaşlara, ev sahipliğinden dolayı Aşık Feymani Ustaya teşekkür ederiz.” dedi.
Programda Osmaniye Gençlik Merkezi Müdürü Bayram Bozyel, Kadirli Gençlik Merkezi Müdürü Coşkun Kamil Kerimoğlu, Osmaniye 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Dündar, Gençlik Merkezi Personeli Ali İhsan Yüceol, Gençlik Liderleri Ahmet Yılmaz ve Hacer Altıparmak da yer aldı.





