Fırıncılara hijyen eğitimi verildi
Kadirli’de, ekmek üretimi, satışı ve dağıtımı aşamalarında çalışan 74 personel ve işyeri sahibine hijyen eğitimi verildi.
Özel İdare İşhanı 75. Yıl Toplantı Salonunda düzenlenen törene Osmaniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çapar, Kadirli Gıda Maddeleri Odası Başkanı Durdu Avan, fırın işletmecileri ve bazı çalışanları katıldı.
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çapar, yaptığı konuşmada katılanlara ve sertifika almaya hak kazananlara katılımlarındfan dolayı teşekkür ederek, bu tür eğitimlerin çok önemli olduğunu ifade etti.
Kadirli Gıda Maddeleri Odası Başkanı Durdu Avan ise sertifika almanın zorunlu olduğunu belirterek, eğitimlerin devam edeceğini ve çalışanların durumunu göz önüne alınarak, eğitimlerin 1 günde yapıldığını, eğitim sonunda başarılı olanlara sertifikalarının verildiğini kaydetti.
En önemli konunun insan sağlığı için tüm gıdaların hijyen kuralları çerçevesinde üretilmesi olduğuna dikkat çeken Avan, “Çalışan da çalışmayan da bu eğitimi almalıdır. Vatandaşın sofrasından eksik olmayan ekmeğin sağlık koşullarına daha uygun halde yapılması için fırın personeli ve işletmecisine açık olacak hijyen eğitimine katılanlara teşekkür ediyoruz”dedi.
Diğer konuşmaların ardından 5 saat süren eğitimden sonra katılımcılara sertifikaları verildi. Menderes Özat