Son Dakika

Davutoğlu’nun yeni kabinesi (Takvim Gazetesinden Alıntıdır)

Türkiye’nin tanınmış 9 araştırma kurumunun yaptığı Mart anket sonuçlarının ortalamasını alarak yaptığımız alternatifli ölçümlere göre son durum şöyle: AK Parti: %47,0 CHP: %25, 6; MHP: 16, 8; HDP: 9, 4; Diğer: 1,2 Aziz milletin her zaman bir kuyumcu titizliğiyle atan nabzına netleşmekte olan siyasi hava ve ekonomi-politik çevrelerdeki öngörülere göre, 7 Haziran seçimlerinden Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu ‘tek başına iktidar’ olarak çıkacak.

HDP barajı aşsa da, Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında Ak Parti 298 milletvekiliyle hükümeti kuruyor. Bu havanın etkisiyle, şimdiden, Davutoğlu’nun kuracağı yeni kabineye kimlerin gireceği konuşuluyor.

HÜKÜMETİN OMURGASINI DIŞİŞLERİ, İÇİŞLERİ VE EKONOMİK KADRO OLUŞTURUR. Davutoğlu’nun yeni kabinesinde STRATEJİK BAKANLAR kimler olacak?

Başbakan Yardımcılığı’nda, TEK KALEMDE YALÇIN AKDOĞAN, İçişleri’nde Efkan Ala’nın bulunacağı genel kabul görüyor. NUMAN KURTULMUŞ -NİHAT ZEYBEKÇİ -NACİ AĞBAL’IN ekonominin çatı kadrosunu oluşturması ağırlık kazandı. Davutoğlu’nun önceki gün Ali Babacan- Nurettin Canikli’yi işaret ederek “Bu ekip aynen devam eder” demesi bu ekibin ‘Başbakan Başdanışmanı’ olarak görevlendireceği şeklinde yorumlandı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yeni Milletvekili listesinde… Turizm Bakanı Ömer Çelik ise Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığında olacak.

Dışişleri Bakanlığı stratejik pozisyon.

ABD ve AB’yle ilişkiler, karışık Ortadoğu denklemleri gündemde. AK Parti yeni iktidarında bu işin patronu kim olacak? 7 Nisan gününe kadar, Davutoğlu bir sürpriz yapıp, milletvekili adayı olmayan bir UZMAN İSMİ listeye koyabilir. Uzun süredir Türk dış politikasına hakim bir konumda olan Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç… Sinirlioğlu’nun önümüzdeki dönemde Washington büyükelçisi olması ihtimali de konuşuluyor.

AB Bakanı Volkan Bozkır görevini yeni kabinede de sürdürecek. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Afyon’dan İzmir’e; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan ayrılan Lütfi Elvan Mersin’e geçecek. Başbakan Yardımcı Numan Kurtulmuş’un Şanlıurfa liste başı, Mehmet Özhaseki’nin Kayseri liste başı olacağı konuşuluyor.

 

Beyin takımına yeni isimler

 

Ak Parti’nin 550 milletvekili aday listesi son şeklini alıyor. Ak Parti’nin mevcut milletvekili kadrosundan 160 milletvekilinin yerini koruyacağı tahmin ediliyor.

Davutoğlu’nun beyin takımının yenileri:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertan Aydın Ankara’dan, Prof.Dr. Mustafa İsen Sakarya’dan, Davutoğlu’nun Başdanışmanı en yakınındaki isim Ali Sarıkaya İstanbul’dan; Prof. Dr. Vedat Bilgin, Prof. Dr.

Emine Nur Günay, G.S. Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga İstanbul’dan; Taha Özhan Malatya’dan, Eski İstanbul Borsası Başkanı İbrahim Turhan İzmir’den, Prof.

Celil Göçer Tokat’tan seçimlere girecek.

Başbakan Davutoğlu, Tunceli’den muhakkak bir AK Partili milletvekili çıkarmak için, Tunceli Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ’la önemli bir atak yapacak.

BAKAN YARDIMCILARINDAN LİSTEYE GİRENLER: Osman Güneş, Veysi Kaynak, Orhan Erdem, Çiğdem Erdoğan Atabek, Halil Etyemez, Fatih Metin, Mehmet Ceylan, Nurettin Akman, Abdurrahman Arıcı, Alaattin Büyükkaya; Müsteşarlardan Naci Ağbal, Vedat Mirmahmutoğulları, Yusuf Büyük, Ziya Altunyaldız, Erhan Usta, Hakan İlyas Aydoğan, Mücahit Demirtaş, Türker Yörükçüoğlu; Genel Müdürlerden, Mehmet Baykan, Mehmet Atalay, Sezai Ensari, Recep Kaymakcan, Süleyman Karaman, Akif Özkaldı, Cenap Aşcı, Yadigâr Gökalp İlhan, Sayıştay Başsavcısı Ömer Duman, EPDK üyesi Fazıl Şenel, Sayıştay Başk.

Y.Fehmi Başaran, Başbakanlık Müşaviri Bilal Çetin, TBMM Özel Kalem Mücahit Durmuşoğlu, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Avrupa Şampiyonu Milli Güreşçi Selçuk Çebi, Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya.

 

YARIN: MİLLETVEKİLİ LİSTESİNE GİREN YENİ İSİMLER – AK PARTİ SEÇİM BEYANNAMESİ

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu