Gündem

Çanakkale Zaferi’nin 101. yılı Kutlandı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. yılı dolayısıyla Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde anma programı ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Şehitlikte düzenlenen törende, çelenklerin koyulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, askerler tarafından saygı atışı yapıldı.
İlçe Jandarma Kıdemli Başçavuş Recep Çelik, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Türk vatanının ve milletinin ebedi varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, önlerinde saygıyla eğiliyoruz” dedi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kadirli Şubesi Başkanı Gazi Erhan Büyükarslan ve Kadirli Terör Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Battal Işıkbol, birer konuşma yaptılar.
Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk’un şehitlik defterini imzalamasının ardından Kur’an-ı Kerim okunarak, dua edildi. Bu sırada bazı şehit yakınlarının duygulandığı görüldü.
Şehit mezarlarına karanfil bırakılmasıyla sona eren törene katılan, Garnizon Komutanı Personel Albay Aladdin Eşsiz, AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Emniyet Müdürü Mehmet Serkan Serdaroğlu, İlçe Jandarma bölük Komutanı Binbaşı Hakan Bozgeedik, şehit aileleri ve gaziler, il genel meclis üyeleri, daire amirleri, okul müdürleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Etkinlikler, Kadirli Kaymakamlığı tarafından Öğretmenevindeki program ve verilen öğle yemeği ile sona erdi.                                    Menderes Özat

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu