Gündem

DOĞU AKDENİZ KALKINMA AJANSI'NIN 49. YÖNETİM KURULU TOPLANTISI OSMANİYE'DE YAPILDI

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) 49. Yönetim Kurulu Toplantısı Osmaniye’de yapıldı. Osmaniye Polisevi’nde Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu ev sahipliğinde yapılan toplantıya Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kocatepe, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Selçuk Acar, Hatay İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Gülen, Kahramanmaraş İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, Osmaniye Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Murat Teke, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu, DOĞAKA’nın 49. Yönetim Kurulu Toplantısını Osmaniye’de yapıyor olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bugün, bu toplantıda alacağımız kararlar ile bundan sonraki toplantılarda alacağımız kararların, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş illerimiz ve netice itibariyle ülkemiz için, isabetli ve hayırlı kararlar olmasını temenni ediyorum,”diye konuştu.
Toplantının devamında konuşan Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kocatepe ise “Öncelikle, yeni görevine başlayan çok değerli Valimiz, değerli meslektaşımız Mehmet Oduncu Beyefendiye ‘hoş geldiniz’ diyoruz ve görevinin hayırlı olmasını, başarılı hizmetlere vesile olmasını temenni ediyoruz,” dedi. Kahramanmaraş Valisi Kocatepe sözlerinin devamında bir önceki toplantıdan bu yana geçen süre içerisinde Ajans’ın çalışmalarının çok yönlü devam ettiğini ifade ederek, “2013 yılı ve önceki yıllarda ilan edilen uygulamalarda başlanılan destek programları kapsamında halen 348 adet projenin yürütülmesine devam edilmektedir. Bu programlardan, 2010 yılında ilan edilen ve Ajansımız tarafından uygulanan ilk mali destek programı olan, İktisadi ve Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları tamamen bitirilmiştir. Bunlardan 60 adeti kamu, 31 adeti de özel sektör olmak üzere toplam 91 adet projenin başarı ile uygulandığı program ile ilgili olarak detaylı bir etki analizi ve değerlendirme çalışması için Ajansımız tarafından bir çalışma başlatılmıştır. Bu çalışma ile uygulanan destek programının amaç ve hedefleri doğrultusunda elde ettiği başarı, karşılaşılan sorunlar ve önümüzdeki destek programları için dikkat edilmesi gereken hususlar ayrıntılı ve bilimsel bir şekilde ele alınacaktır,”diye konuştu.
Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kocatepe sözlerinin devamında, devam eden destek programlarının yanı sıra 2013 yılı içerisinde sadece gelişmekte olan belirli sayıda ilçede uygulanmak üzere ilan edilen 2013 SODES–2 programı kapsamında da başarılı proje sahipleri ile sözleşmelerin imzalandığını ayrıca Teknik Destek ve Doğrudan Faaliyet Desteği Programları kapsamında da proje başvurularının alınmakta olduğunu, başarılı proje sahipleri ile gerekli koordinasyon sağlanarak bu projelerin de bölgemize kazandırıldığını söyledi.
Bölgede girişimcilik kültürünün geliştirilmesi amacıyla her yıl KOSGEB ile işbirliği içerisinde yapılmakta olan Girişimcilik Eğitimlerinin hazırlanan program dâhilinde başladığını da belirten Vali Kocatepe, “ Hatay’da Merkez İlçe, Dörtyol ve Reyhanlı İlçeleri, Kahramanmaraş’ta Merkez İlçe, Afşin ve Elbistan İlçeleri ve Osmaniye’de Merkez ilçe, Kadirli ve Düziçi ilçelerinde toplam 360 girişimci adayının katılmasının planlandığı eğitimler sonrasında İş Planı KOSGEB tarafından uygun görülen adaylar 30.000 TL. hibe ve 70.000 TL. faizsiz kredi desteğinden yararlanabileceklerdir,”dedi.
Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Ajansın tanıtım ve organizasyon faaliyetlerine devam ettiğini de kaydederek, Bölge illerinin Adana Mobilya ve Dekorasyon Fuarında temsil edildiğini, Kasım ayında ise yine Adana’da yapılacak olan Tarım ve Gıda Fuarında bölge illerinin DOĞAKA koordinasyonunda temsil edileceğini söyledi. Vali Kocatepe sözlerinin sonunda, “Bölgemizde öne çıkan tekstil sektörünün ulusal ve uluslararası katılımcılarla değerlendirileceği Uluslararası Tekstil Zirvesi’nin Kahramanmaraş ilinde, demir-çelik sektörünün ele alınacağı Demir-Çelik Paneli’nin Hatay ilinde ve lojistik sektörünün ele alınacağı Lojistik Konferansı’nın ise Osmaniye ilinde yapılması için gerekli çalışmalar başlatılmıştır,”diye konuştu.
Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kocatepe’nin konuşmasının ardından, toplantı basına kapalı olarak devam etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu