HaberlerYerel Haberler

BAŞKAN OLCAR, STEM MERKEZİ’NDE GELECEĞİN BİLİM İNSANLARINA TAM NOT

Kadirli Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ve geleceğin bilim insanlarını yetiştiren STEM Merkezi, muhteşem bir sezon finali ile dönem kapanışını gerçekleştirdi.

 Belediye Başkanı Olcar, STEM Merkezi’nde düzenlenen sezon finaline katılarak çocukların büyük gururuna ortak oldu. Tamamen yerel imkanlarla elde edilen bu başarıyı taçlandırmak isteyen Başkan Olcar, yeni dönemde 2 yeni STEM sınıfı kurulacağının müjdesini verdi.

 Geleceğin mucitleri olan çocukların akıl teriyle hazırladığı programa bizzat katılan Kadirli Belediye Başkanı, üretken nesillerin yetişmesinde yerel yönetimlerin rolüne dikkat çekerek STEM odaklı yatırımların hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

Roketler Gökyüzünde, Atıklar Podyumda

Adeta bir bilim festivaline dönüşen kapanış programında, minik mucitler dönem boyunca edindikleri becerileri sergiledi. Etkinlik kapsamında düzenlenen Su Roketleri Yarışı’nda, öğrencilerin kendi tasarladıkları roketleri gökyüzüyle buluşturması izleyicilerden büyük alkış aldı.

Çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen Geri Dönüşüm Defilesi’nde ise plastik atıklardan üretilen yaratıcı kıyafetlerle podyuma çıkan minikler, büyüklere anlamlı bir çevre mesajı verdi.

Genç Mucitten Başkana Anlamlı Hediye

Etkinlikte, STEM Merkezi öğrencilerinden Tuğçe Akbilmez’in merkezdeki laboratuvarlarda bizzat ürettiği özel tasarım plaketi Belediye Başkanı’na takdim etmesi duygusal anlara sahne oldu. Bu anlamlı hediye karşısında büyük bir gurur duyduğunu ifade eden Başkan, genç mucidi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Yarının Mimarlarına Belge Takdimi

Programın sonunda, üreten, kodlayan ve yarının dünyasını inşa etmek için emek veren tüm öğrencilere katılım belgeleri Belediye Başkanı tarafından takdim edildi. Başkan, Kadirli’nin vizyonunu değiştiren bu tabloda emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Evlatlarımızı gözlerinden öpüyor; bu büyük başarıda en büyük pay sahibi olan fedakar öğretmenlerimize ve ailelerimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu