ANDIRIN’DA BAYRAM KÖMBESİ YAPILIYOR
Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte fırınlarda yoğun bir hareketlilik başladı.
Ramazan Ayı boyunca oldukça hareketli günler yaşayan Fırıncı Esnafı şimdilerde ise Bayram Kömbesi yapma ve pişirme telaşına başladı.
ANDIRIN’A ÖZGÜ YAPILIYOR
Andırın’ın kendine özgü ekmeği’nin yanısıra sadece Ramazan Bayramlarında yapılan ve bir o kadar da zahmetli olan Andırın Bayram Kömbesi için fırınlar mesaiye başladı.
Bayram Kömbesinin yapılmasının oldukça zahmetli bir iş olduğunu söyleyen Unlu mamüller üreticisi ve fırıncılık yapan Fatih Güzel , ” Andırın’a özgü Bayram Kömbelerini yapmaya başladık, yoğun bir talep var, özenle hazırladığımız bu Kömbelerin Kepeği alınmamış un’a katılan süt, çörekotu, pekmez, şeker’in yanısıra katmeri içerisinde Tain, Tereyağ ve margarin karıştırılarak yapılmaktadır ve özenle odun ateşinde pişiriyoruz ” dedi.
Özellikle bayanların hazırladığı Kömbeleri kilogram olarak sattıklarını belirten Fatih Güzel, “150 TL’den satıyoruz, İlçemiz dışından da çok talep oluyor, bir özelliğinin de bayatlamaması ve tadı olması, Kömbeye ilginin artmasını sağlıyor” dedi.