ALACAMİİ İLE İLGİLİ MÜJDELİ HABERİ KAYMAKAM MUHİTTİN PAMUK VERDİ

İlçe Kaymakamımız Sayın Muhittin Pamuk ilçemiz ve bölgemiz için önemli bir yere sahip olan, tarihi değeri ile varlığını bugüne kadar sürdüren ve 3 medeniyete de (Roma Bizans ve Türk) manastır, kilise ve camii olarak hizmet veren Alacamii konusunda restorasyon çalışmalarının 1 Aralık itibari ile başlayacağını söyledi.
Kaymakam Pamuk açıklamasında “ İlçemiz inanç turizmi açısından çok önemli bir yere sahip olan Alacamimizin merakla beklenen restorasyon çalışmalarının, Vakıflar Genel Müdürlüğüne Bağlı Adana Bölge Müdürlüğünün yapmış olduğu bir ihale ile 2.675.035,042 TL bedel ile Tuba İnşaat Taahhüt Sanayi Ltd.Şti’ye 21.11.2014 tarihinde yapılacak olan iş yeri teslim sözleşmesi ile verilmiş olduğunu büyük bir memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz. “dedi. Ayrıca “Yapılacak olan restorasyon çalışmalarının iki boyutlu olarak yani hem ibadethane hem de kültürel miras olarak değerlendirileceği, tarihi dokusunun hiç bozulmadan orijinaline bağlı kalınarak içerisindeki daha önce çalışması yapılmış korunmaya alınmış o dönemin izlerini taşıyan mozaiklerin yeniden yakın zamanda yapılan ve halen devamının da yapılacak olduğu kazı çalışmaları ile ortaya çıkan mozaiklerle birlikte insanlarımızın teşhirine sunulacağını söyleyerek; Vakıflar bölge Müdürlüğüne teşekkür etti”.
Edinilen bilgilere göre ibadethane dışı peyzaj çalışmaları ile birlikte daha birçok güzelliğin mekâna yansıtılacağı söylendi.



