Gündem

TAPSIZ ” KADİRLİ EĞİTİMDE MARKA ŞEHİR” OLACAK

Kadirli İlçesinde 2020 – 2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi ve özel okul ve kurum müdürleri toplantısı, Kadirli Kültür Merkezi Toplantı Salonunda yapıldı.
Kadirli İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tapsız, ” Kadirli eğitimde marka şehir, bir yıldız ama asıl marifet marka kalmakta, sürekli yıldız olmakta”” dedi.
Öğretim yılının her düzeyde ayrı ayrı değerlendirmesini yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas TAPSIZ konuşmasınds, ” Salgın nedeniyle yüz yüze eğitimi tam anlamıyla yapamadık. Sağlığı önceledik. Tedbirlere uyduk. Çok şükür, bugünlerde, mavi bir ilçedeyiz. Okul ve kurumlarımız iyi bir sınav verdi. Güvenli ortamlar sağlandı. Etkin ve duyarlı tutum ve davranışlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Uzaktan eğitim kanallarını kullanmakta başarılıydık. Koşulların zorlaması ile yeniliklere uyum gösterebileceiğimiz görüldü. Motivasyon engelini aşmada sıkıntılar yaşadığımız ise bir gerçek. Bu bağlamda arayışlar devam ediyor. Dijital ortamları daha aktif kullanmanın yollarını bulmalıyız. Tehditleri fırsata çevirmek önemli. LGS Sınavına %91’i aşan bir katılım oldu. Üniversite sınavı yaklaşıyor. Sınavlardan başarı ile çıkacağımıza inanıyorum. Okul öncesi çocuklarımız için yaz kursları yapılacak. Anaokullarımız ve anasınıfı bulunan okullarımız yazın da kapılarını, okul öncesi eğitimden yararlanamayan çocuklarımıza açacak. İlkokul birinci sınıflarda, öğretmenler kura yoluyla belirlenecek. 8.sınıflarda yönlendirmeyi profesyonelce yapalım. Çocuklarımız mağdur edilmesin.” dedi.
E SINAV MERKEZİ ÇOK YAKINDA
Şube Müdürü Fehmi Haytaoğlu’nun açıklamalarından ardından değerlendirmelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tapsız,”E-sınav merkezi altyapı çalışmasını tamamladık. Merkezimizin mobilya ve teknoloji donatımını Bakanlıktan bekliyoruz. Sınav kenti olacağız. Öğretmenlerimiz görev alacak. Adımızı lekeleyecek hiç bir zaaf göstermemeliyiz. Bu bize yakışmaz.” dedi.
Toplantı Şube Müdürlerimizin bölümleri ile ilgili açıklamalarıyla devam etti.
Şube Müdürü Ömer Gürsoy tarafından Telafi Eğitimi hakkında örneklerle, ayrıntılı bilgi verildi.
Toplantı öğrenci ve öğretmenler için iyi tatiller, idareciler için başarılı bir yeni öğretim yılına hazırlık temennisi ile sona erdi. Kadrili MEM

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu