Son Dakika

SIKI DENETİM VE UYGULAMALAR SONUÇ VERİYOR

Kadirli İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro amirliğinin verilerine göre denetim ve uygulamaların kaza oranlarını azaltırken, sürücülerin de kurallara uyması yönünde çalışmaların devam ettiği bildirildi.
Sıla Gazetesinin edindiği bilgilere göre 2011 yılı Haziran-Temmuz – Ağustos ile 2012 Haziran-Temmuz – Ağustos aylarında yapılan işlemler sürücülerin bir çoğunun trafik kurallarına uymadığını gözler önüne serdi.
Gazetemizin edindiği bilgilere göre Geçen yılın (2011) Haziran-Temmuz – Ağustos ayları içerisinde yapılan işlemlerde meydana gelen kaza miktarı 67 olurken, 2012 Haziran-Temmuz – Ağustos ayları içerisinde 58 kaza meydana gelmiştir. Bu sonuçlara göre kaza oranlarında %13,4 azalma olmuştur.
2011 Haziran-Temmuz – Ağustos ayları içerisinde meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybederken  2012 Haziran-Temmuz – Ağustos ayları içerisinde ise hiç ölümlü kaza olmamıştır.
2011 Haziran-Temmuz – Ağustos ayları içerisinde 42 yaralamalı trafik kazası meydana gelirken 2012 Haziran-Temmuz – Ağustos ayları içerisinde 38 kaza meydana gelmiştir. %9,5 oranında yaralamalı kazalarda azalma olmuştur. Maddi Hasarlı Kazalarda ise  2011 Haziran-Temmuz – Ağustos ayları içerisinde 25 kaza meydana gelirken 2012 yılanda 20 kaza meydana gelmiştir. Bu sonuçlara göre  yaralamalı kazalarda %20 azalma olmuştur. Ayrıca 2011 Haziran-Temmuz – Ağustos ayları içerisinde meydana gelen kazalarda 61 kişi yaralanmış 2012 Haziran-Temmuz – Ağustos ayları içerisinde 58 kişi yaralanmış.
İlçe Trafik Büro amirliği yetkililerinden alınan bilgiye göre sürücülerin trafik kurallarına uymadığı ve kural ihlali yaptıkları gerekçesiyle bir yıl içerisinde 1 Milyon TL sürücülere ceza kesilmiştir.
İlçe Emniyet Müdürü Uğurtan Koray Ayhan’ın göreve başlamasının ardından yapılan denetim ve uygulamaların sayısı arttı. Denetim ve uygulamaların ne kadar etkili olduğu, sürücülerin kurallara uymasının gerekliliğini ortaya çıkardı. Denetimlerin artmasıyla birlikte trafik kazalarında (ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı ) azalma olmuş ve trafik akışında bir rahatlama olmuştur. Trafik Tescil Büro Amirliğinin yapmış olduğu denetim ve uygulamalar sayesinde trafik olaylarının önceki yaz dönemine oranla azaldığı görüldü.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu