Tarım

2011 YILI KÜÇÜKBAŞ DESTEKLEMESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA


Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdür  Vekili İbrahim Sağlam yaptığı açıklamada 2011 yılı küçükbaş desteklemesi ile ilgili açıklama yaptı.
Sağlam Açıklamasında şunları söyledi;
“2011/26 nolu Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Esasları Tebliğinin 7.maddesi gereğince uygulanan Anaç Koyun-Keçi Desteklemesinden faydalanmak isteyen yetiştiricilerimizin 3-6 aylık kuzu ve oğlaklarına 30.11.2011 tarihine kadar Brusella Rev-1 aşısı yaptırmaları gerekmektedir.Kuzu ve oğlaklarına  Brusella Rev-1 aşısı yaptırmayan yetiştiricilerimiz 2011 yılında desteklemeden faydalanamayacaktır.Yetiştiricilerimizin Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen aşılama ekiplerine yardımcı olmaları ve aşılamalarını yaptırmaları  büyük önem arz etmektedir.
Ayrıca sürüsünde kulak küpesiz hayvanı bulunan yetiştiriciler aşılama ekiplerine hayvanlarını küpelettikten sonra işletmede bulunan güncel hayvan küpe numaraları listesini ekiplere teslim etmeleri, destekleme döneminde yapılacak tespitlerde büyük kolaylık sağlayacaktır. Hayvanları işletmesinin bulunduğu İl ve İlçe sınırları dışında olan ve burada destekleme için tespit yaptıracak yetiştiriciler, işletme tespit tutanağının yanında Yurtiçi Hayvan Sevk Raporunu da ibraz etmek zorundadırlar.Yurtiçi Hayvan Sevk Raporu olmayan yetiştiriciler destekleme alamayacaklardır.Hayvan sahiplerinin İl veya İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri tarafından hayvanlar yerinde tespit yapılıncaya kadar anaç koyun ve keçilerini satmamaları ve  kesime sevk etmemeleri gerekmektedir.Tespitten önce satılan,kesilen ve ölen hayvanlar destekleme kapsamı dışında kalacaktır.
Yetiştiricilerimizin 2011 yılında yapılacak olan anaç koyun-keçi desteklemesi kapsamında mağdur olmamaları için yukarıda belirtilen hususlara dikkat etmeleri ve en geç 30.11.2011 Çarşamba gününe kadar Osmaniye İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliğine dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir.
Bakanlığımız birçok tarımsal ürüne destekleme ödemesi yapmaktadır. Gerekli işlemleri yaptırarak başvuruda bulunan üreticilerimiz aldıkları desteklemelerle girdi maliyetlerinin bir kısmını düşürmekte bu da üretimi teşvik etmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu